Tuesday, September 27, 2011

Single Sign-on across Sub-Domains in Drupal with No Extra Modules

Nota Sendiri: Sukses..
http://www.lullabot.com/articles/drupal-single-sign-across-sub-domains



ada error pada content type
apabila create new field error mesej keluar.
juga error pada views, hanya boleh filter node type jer, kalau filter field content tu ada error.

nak hilangkan error baca disini
http://drupal.org/node/493068

Friday, March 25, 2011

Suatu masa dulu...

Suatu masa dahulu, di galaksi yang teramat jauh.....









Bermulalah satu cerita yang dinamakan Star Wars.. iaitu cerita perperangan di galaksi yang tercetus sejak beribu2 tahun yang lampau, diantara diantara Jedi dan Sith.



video
Pada suatu hari Jedi Master sedang berlatih menggunakan Light Saber.




video
Lalu ia diserang oleh Sith Lord, berlawanlah mereka berdua, dan tiba2 Sith Lord tecampak kebelakang sebelum sempat Jedi Master menggunakan Force Push. dan TAMAT..


Hahahahah....

tengah cleankan laptop ternampak video nie. Dah lama dah edit nie. video nie ambil guna camera phone, n diedit light saber tu dalam photoshop. saya gunakan adobe premier utk pecahkan frame video nie kpd image. so dlm 6sec video ni ada la dlm 300 image yang dipecahkan dlm frame by frame. pastu edit satu2 frame dalam photoshop utk buat efect light saber tu. pastu dah siap combine balik guna adobe premier. tp ini cara nie da tak sesuai lagi... leceh sgt.. skarng nie nak buat light saber sangat senang. cari je tutorial mana2 mesti jumpa.

Tuesday, December 21, 2010

Happy Birthday Nur Humaira 1 Tahun

Selamat Hari Lahir. Nur Humaira Binti Mohd Nazril Haniff. 21/12/2009. Dah setahun umur Myra ni. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, ceria selalu, mendapat kesihatan yang baik, menjadi anak yang solehah, rajin dan bijaksana.




Thursday, December 16, 2010

Elakkan kecurian dirumah

Salam, sering kita dengar tentang kecurian dirumah, teruatamanya dia kawansan perumahan yang baru siap, yang kurang majoriti penduduk. Pelbagai ikhtiar dan cara telah kita lakukan tetapi kadang2 bolos juga. Ikhtiar dgn cara fizikal dan juga kerohanian. Fizikal tu termasuklah grill, rantai, mangga, lampu blakang dibuka, cctv. dan cara2 kerohanian dgn beramal doa2 seperti ayat kursi, hembus keliling rumah, surah 4qul dan berbagai2 lagi.

Disini saya ada satu ikhtiar tambahan yang boleh digunakan. iaitu mangga kunci alert. mangga nie berfungsi seperti biasa, utk diletakkan di grill, pintu, tingkap ataupun di motor pun boleh. tetapi kelebihan dia ialah kebolehan untuk mengesan sebarang aktiviti yang tidak kita ingini. mangga ini akan mengeluarkan bunyi alert yang amat kuat.

  • Ia akan berbunyi sekiranya ia digoyangkan, seperti alarm kereta jika digoyangkan. Ia membantu menakutkan penjenayah sebelum sempat mereka masuk kerumah. 
  • Mesra pengguna,apabila kita memasukkan Lock Beam ke dalam Lock Body ,Bunyi amaran akan keluar menandakan kunci di dalam fungsi alarm..Jika digongcangkan bunyi amaran pertama akan kedengaran ,jika terus digoncangkan,alarm yang kuat akan dihasilkan.
  • Sesuai untuk diletakkan di grill pintu,tingkap,stering kereta,di disk brake motor atau spoket untuk mencegah penjenayah  dari  mengambil  harta anda.
  • Kekuatan bunyi yang sangat kuat  melebihi 100dB atau  (boleh kedengaran sejauh 50meter),Hanya menggunakan 200mA current.
  • Menggunakan 3 biji battery AAA yang mudah di dapati di pasaraya,tahan selama 6 bulan.
  • Lock Body diperbuat dari Zink Alloy yang kalis air  
  • Mempunyai prestasi yang sangat baik dan "low error"
  • Mudah di selenggara ,hanya dengan menggunakan screw driver philip saja jika ingin menggantikan battery nya.
  • Ianya ringan mudah untuk di bawa  kemana -mana
  • Menjimatkan kos manggantikan secutity Alarm system yang bernilai ribuan ringgit
  • Berteknologi korea yang terbukti tahan lama
Dapatkannya segera.>>>> Klik Sini <<<< untuk ke web pembelian. Harga RM100.

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Idul Adha 2010

 

Kepada semua umat Islam seluruh Malaysia dan dunia saya ucapkan Selamat Hari Raya Idul Adha. Dan juga kepada jemaah haji saya mendoakan semoga mereka dapat mengerjakan ibadah dengan sempurna, memberi tumpuan sepenuhnya kepada ibadah supaya mendapat keberkatan dan mendapat ibadah haji yang mabrur.

Talbiyah Haji
Labbaik Allah humma labbaik
Labbaika la sharikala kalabbaik
Innal hamda Wan-ni'mata
Laka walmulk Laa sharika lak.

Makna dalam Bahasa Melayu :

Hambamu datang menyambut panggilan-Mu,
Ya Allah hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu
Sesungguhnya segala puji-pujian dan nikmat
dan kerajaan adalah kepunyaan-Mu yang tiada sekutu bagi-Mu

Makna dalam  Bahasa Inggeris:

O my Lord, here I am at Your service, here I am.
There is no partner with You,
here I am.
Truly the praise
and the provisions are Yours,
and so is the dominion and sovereignty.

Original Talbiyah Haji.








Pelbagai Nasyid talbiyah haji.